PAGATAVOŠANA MULTIVĀRAMĀ KATLĀ

Skatīt videoinstrukciju: skābpiena produktu pagatavošana katlā.

 Šo pagatavošanas veidu pimēro visiem VIVO ieraugiem, izņemot Kefīru.



Izmantojiet tikai tīrus, applaucētus traukus un karotes.

Ieraugs (ar 1 flakonu pietiek lai saraudzētu no 1 līdz 3 litriem piena.).
Piens (govs, kāzu, mandeļu vai sojas).
Parastais katls un liels dvielis vai sega. Ja ir jogurta pagatavošanas ierīce vai multivārāmais katls ar režīmu "jogurts", viņus arī var pielietot pagatavošanai.


1. Sagatavojiet 1 litru piena (vai saldo krējumu, ja gatavojiet krējumu).

Ja Jūs izmantojat mājas vai pasterizētu pienu, tad uzvāriet un atdzesējiet to līdz temperatūrai +37–40 °C.
Ultrapasterizētais (UHV) piens nav jāuzvāra. Šo pienu vajag uzsildīt līdz temperatūrai +37–40 °C.

2. Atveriet VIVO ierauga flakonu un iepildiet apmēram pusi ar pienu (ne karstāku kā +42 °С). Aizveriet flakonu ar cepurīti un sakratiet līdz pilnīgai ierauga izšķīšanai.

3. Ielejiet saturu sagatavotajā pienā. Samaisiet.

4. Ir jānodrošina, lai piena maisījums ar ieraugu paliktu silts (8 stundas). Šim mērķim katlu vai burku ar maisījumu rūpīgi ietiniet lielā dvielī vai pledā un atstājiet uz 8–10 stundām siltā vietā bez caurvēja (piemēram, zem radiatoriem).

Apmēram pēc 8–10 stundām produkts ir jāpārbauda. Pārliecinoties, ka produkts ir biezs, tas ir jāatvēsina. Ledusskapī var uzglabāt līdz 3 dienām. Vēlēšanās gadījumā jūs varat pievienot augļus, riekstus, medu, pārslas vai cukuru tieši pirms lietošanas. Labu apetīti!

Dažreiz var būt vajadzīgas papildu 1-3 stundas sabiezēšanai. Tas notiek, piemēram, ja piens raudzēšanas procesā atdzisis.Ir jāpieņem mēri, lai tas nākošreiz nenotiktu.