PAGATAVOŠĀNA JOGURTA PAGATAVOŠANAS IERĪCĒ

Skatīt video instrukciju: skābpiena produktu jogurta pagatavošanas ierīcē.

Kā pagatavot jogurtu un citus skābpienu produktuks jogurta pagatavošanas ierīcē?


Šo pagatavošanas veidu pimēro visiem VIVO ieraugiem, izņemot Kefīru.


Izmantojiet tikai tīrus, applaucētus traukus un karotes.

Pagatavošanai Jums nepieciešams:

Ieraugs. (ar 1 flakonu pietiek lai saraudzētu no 1 līdz 3 litriem piena.)
Piens (govs, kāzu, mandeļu vai sojas). 
Jogurta pagatavošanas ierīce. Ja nav jogurta pagatavošanas ierīces, var gatavot multivārāmā katlā vai parastā katlā.

1Sagatavojiet pienu.
Ja Jūs izmantojat mājas vai pasterizētu pienu - pirms lietošanas ir jāuzvāra un atdzesēt to līdz temperatūrai +37–40 °C.  Ultrapasterizētais (UHV) piens nav jāuzvāra. Šo pienu vajag uzsildīt līdz temperatūrai +37–40 °C. Pienam jābūt siltākam par ķermeņa temperatūru, bet ne karstākam. Temperatūras kontrolei var izmantot pārtikas termometru.

2Ievietojiet ieraugu.
Pārliecienieties ka piens nav karsts (ne vairāk par +42 °С). Ievietojiet nelielu piena daudzumu flakonā ar ieraugu un aizslēdziet flakonu ar vāciņu, uzkratiet to, līdz tā saturs pilnīgi samaisīsies. Ievietojiet izšķīdinātu ieraugu pienā un samaisiet.

3Atstājiet rūgt.
Pārlejiet pienu ar ieraugu jogurta pagatavošanas ierīcē un ieslēdziet to. Rūgšanas laiks ir 6-8 stundas vai vairāk (atkarībā no piena daudzuma). Sojas un mandeļu pienam nepieciešams ilgāks rūgšanas laiks.

4Pārbaudiet gatavību.
Pēc rūgšanas laika beigām pārliecienieties ka produkts ir kļuvis biezs. Ja tas nenotika - atstājiet rūgt vēl uz 1-2 stundām un pārbaudiet vēlreiz.

5Atdzesēšana, uzglabāšana.
Gatavo produktu jāatdzesē ledusskapī. Полный вкус раскрывается в процессе созревания в холодильнике в течение суток, но вы можете употреблять продукт сразу же после охлаждения. Срок хранения готового йогурта – до 5 суток. При желании вы можете добавить фрукты, орехи, мед, хлопья или сахар непосредственно перед употреблением. Приятного аппетита!